OVER CHARLES

Performance manager
Charles van Commenee is een van de leidende experts op het gebied van Performance Management. Aanvankelijk als coach van topatleten die (gouden) medailles wonnen bij Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen,daarop volgend als technisch eindverantwoordelijke van het Nederlands Olympisch Comite (NOCNSF) en de Britse atletiek (British Athletics).

Coach
Charles is zijn coaching carriere reeds op jonge leeftijd begonnen bij diverse sportverenigingen. Vervolgens werd hij bondscoach bij de Atletiekunie. Hij heeft topatleten van diverse nationaliteiten gecoacht , waaronder de Chinese wereldkampioene kogelstoten Huang Zhihong en de Britse zevenkampsters Denise Lewis (goud Olympische Spelen 2000) en Kelly Sotherton (brons in 2004).

NOC*NSF
Na jarenlange successen in de internationale atletiek werd Charles aangetrokken door de Britse atletiekbond. Als eerste buitenlander werd hij opgenomen in de "British Coaching Hall of Fame". Tussen 2004 en 2008 was hij Technisch Directeur voor NOC*NSF en bij de Olympische Spelen van Beijing (2008) was hij Chef de Mission voor het Nederlands Olympisch Team, een delegatie van 350 teamleden. Na deze voor Nederland zeer succesvolle Spelen keerde hij terug naar de UK om het atletiek team te leiden tijdens de "Home Games", de Olympische Spelen in London (2012).In de aanloop van 4 jaar haalde zijn team de beste resultaten in de geschiedenis van de Britse atletiek bij Europese- en Wereldkampioenschappen . In London2012 werd door Athletics TeamGB een uitzonderlijk aantal van 4 gouden medailles gewonnen, waarvan 3 binnen 45 minuten. De dag waarop dat gebeurde, 4 Augustus 2012, de geschiedenis ingegaan als "Super Saturday" , is door de BBC uitgeroepen tot het beste moment in de geschiedenis van de Britse sport.

Visie
In de diverse prestigieuze posities die hij in de internationale topsport heeft bekleed heeft Charles op succesvolle wijze zijn visie op presteren weten te implementeren,zowel in kleine als grote complexe sportorganisaties. Hij heeft daarbij altijd een zeer gestructureerde manier van Performance Management toegepast: "The 5 Steps Approach"

Contact opnemen

Contact form submitted!
We will be in touch soon.